U organizaciji SDA Novi Grad Sarajevo , mjesnih odbora Alipašinog Polja (A, B i C faza), Saraj Polja i Olimpijskog sela, 13. 05. 2018. godine  organizirana je posjeta Gradačcu, Srebreniku i Tuzli.

Obilazak  bosanskohercegovačkih gradova  tradicionalna je aktivnost ovih mjesnih odbora. U prethodnom periodu imali su priliku obići  Hercegovinu, Podrinje, Srednju Bosnu i Krajinu.

Oko 60 članova ovih mjesnih odbora u pratnji  vodiča obišlo je Oklopni voz te su imali priliku  poslušati o historijskom značaju ove bitke koja se desila na samom ulazu u Gradačac.  Potom su obišli kulu Huseina Gradaščevića  - Zmaja od Bosne koja je glavno obilježje na sjeveru Bosne i sa koje se pruža pogled na pet bosanskohercegovačkih gradova: Odžak, Bosanski Šamac, Orašje, Brčko i Modriču.

Delegacija je zatim obišla stari grad Srebrenik  i srebreničku kulu, jednu od najočuvanijih tvrđava iz srednjeg vijeka u Bosni i Hercegovini, i na Kapiji u Tuzli položili  cvijeće i odali počast 71 poginulom građaninu Tuzle i poslušali o Zločinu nad tuzlanskom mladošću koji je jedan od najtežih zločina počinjenih nad civilima.

Poslije druženja sa domaćinima, povratak  u Sarajevo iz Tuzle uslijedio je u večernjim satima.     

                                       

0
0
0
s2sdefault