Close

3. redovna sjednica Povjereništva Općinske organizacije SDA Novi Grad Sarajevo

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Dana 10.11.2021. godine, u hotelu ibis Stylles, u Sarajevu, održana je 3. redovna sjednica Povjereništva Općinske organizacije SDA Novi Grad Sarajevo u proširenom sastavu (prisutni svi predsjednici mjesnih odbora). Na sjednici je, pored ostalog, data saglasnost da se u Općinsku organizaciju SDA Novi Grad Sarajevo prime 283 nova člana koji su podnijeli zahtjeve za učlanjenje.
Budući da vlada veliko interesovanje građana na terenu za učlanjenje i aktivno djelovanje unutar SDA, već sredinom narednog mjeseca će biti održana nova sjednica na kojoj se očekuje prijem u članstvo velikog broja novih članova ove najjače i najdržavotvorenije stranke na političkoj sceni u Bosni i Hercegovini.
Motivi za novi talas učlanjenja građana u SDA leže u zaoštravanju i usložnjavanju političke situacije u našoj zemlji i prepoznavanju SDA, kao ključne političke snage koja nikada neće pokleknuti pred pritiscima niti će ikada izdati interese države i naroda.
Na sjednici su jednoglasno prihvaćene informacije o provedenim aktivnostima i izraženo zadovoljstvo postignutim rezultatima rada svih 28 mjesnih odbora SDA na terenu.
Sa izrazitim entuzijazmom prihvaćeni su i svi zadaci čija je realizacija planirana operativnim aktima do kraja godine.
Jedna od prvih aktivnosti jeste i tribina o aktuelnoj političkoj situaciji i zadacima SDA koji iz nje proističu, a koja će se održati 18.11.2021. godine u Vijećničkoj sali Općine Novi Grad Sarajevo. Uvodničari na tribini bit će potpredsjednici SDA BiH Safet Softić, Melika Mahmutbegović i Šemsudin Dedić.
TIM ZA ODNOSE SA JAVNOŠĆU

NAJNOVIJE

Obilježavanje godišnjice deblokade Dobrinje

Jedinstvena organizacija boraca “Unija veterana Novi Grad Sarajevo” svake godine obilježava 2. septembar kao Dan godišnjice deblokade Dobrinje. Cijele 1992. godine odvijale su se borbe