Close

15 Maja, 2020

AM SDA Dobrinja A organizirala online predavanje na temu „Liderstvo i upravljanje ljudskim potencijalima“

Dana 2. maja 2020. godine AM SDA Dobrinja A organizirala je online predavanje na temu „Liderstvo i upravljanje ljudskim potencijalima“.

Gost predavač bio je član AM SDA Dobrinja A, gospodin Aldin Džananović. Prvobitno je planirano da se predavanje održi u Vili Hadžihalilovića, međutim zbog problema sa virusom, predavanje je prolongirano.

Ipak kako je prošlo mnogo vremena od početka pandemije, rukovodstvo AM SDA Dobrinja A odlučilo se za realizaciju ove aktivnosti putem online platforme, o temi koja je uvijek aktuelna.

Govorilo se o odnosu između nadređenih i firmi/preduzeću sa podređenima. Džananović je objasnio šta to znači biti lider i koje su njegove osobine, te naglasio razliku između lidera i menadžera. Predavač je prisutnima uz pomoć PowerPoint prezentacije i video klipova odgovorio na pomenutu problematiku. Bilo je riječi o menadžmentu ljudskih potencijala i šta sve čini menadžment ljudskih potencijala.

Predavanje je započelo u 21:00 h i trajalo je do 22:05 h. Predavanje je završeno diskusijom na ovu temu, a oni koji su se javili za riječ su iskazivali zadovoljstvo organizacijom, predavačem i odabranom temom.

 

 

 

15 Maja, 2020