Close

Asfaltirana ulica Muzafera Mešića u Buća Potoku

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Proteklih dana završena je sanacija i asfaltiranje dijela ulice Muzafera Mešića od broja 2 do sportske dvorane “Srce” u Buća Potoku. Izvršeno je asfaltiranje oko 120 metara pristupne saobraćajnice individualnim stambenim objektima, kao i postavljanje ivičnjaka u dužini od 90 metara. Postavljanjem saobraćajne signalizacije uveden je jednosmjerni režim kretanja vozila, čime će se riješiti problem nepreglednog ulaza sa glavne saobraćajnice, iz ulice Adema Buće.

 

Radovi su izvedeni u sklopu projekta rekonstrukcije i izgradnje lokalnih i nekategorisanih cesta i trgova LOT-3, kojim je obuhvaćeno sedam ulica, za koji je iz budžeta Općine Novi Grad za 2019. godinu izdvojeno 354.949 KM.

 

U okviru ovog projekta u toku su radovi u ulici Enesa Bičića od broja 26 do spoja sa ulicom Porodice Dizdarević u naselju Zabrđe, gdje su u toku pripremni radovi za asfaltiranje oko 200 metara ceste, kao i izgradnja potpornog zida. Nakon ovih radova, trebali bi uslijediti radovi na asfaltiranju dva kraka ulice Dobroševićka od broja 163 do broja 179 i od broja 187 do broja 195 u ukupnoj dužini od oko 200 metara, gdje se privode kraju radovi na izgradnji distributivne gasne mreže.

 

U narednim danima radit će se sanacija i asfaltiranje dionice ulice Safeta Hadžića od broja 187 do raskrsnice sa ulicom Bosanskih kraljeva i Kodžina, u Švrakinom Selu, zatim sanacija pješačke staze u ulici Adija Mulabegovića od broja 1 do spoja sa ulicom Senada Mandića Dende u naselju Saraj – Polje.

 

Planirana je i sanacija dijela ulice Adnana Žunića od broja 58 do broja 27 u Briješću, kao i sanacija dijela ulice Paljevska od broja 296 do broja 302 u Reljevu.

 

 

NAJNOVIJE

Obilježavanje godišnjice deblokade Dobrinje

Jedinstvena organizacija boraca “Unija veterana Novi Grad Sarajevo” svake godine obilježava 2. septembar kao Dan godišnjice deblokade Dobrinje. Cijele 1992. godine odvijale su se borbe