Close

Civilna zaštita vrši dezinfekciju najfrekventnijih dijelova općine Novi Grad

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Ekipe Službe civilne zaštite Općine Novi Grad Sarajevo od jutros vrše dezinfekciju i pranje najfrekventnijih lokacija na području općine. Ova aktivnost, nastavak je preventivnih mjera koje se kontinuirano provode s ciljem sprečavanja širenje koronavirusa i zaštite zdravlja stanovnika naše općine.

U sklopu ovih aktivnosti, izvršeno je pranje i dezinfekcija saobraćajnica, trgova, šetnica, sportskih i dječijih igrališta, parkovskih i drugih javnih površina na široj teritoriji općine Novi Grad. Dezinfekcija je urađena u A, B i C fazi Alipašinog Polja, Olimpijskom Selu, Mojmilu i na Dobrinji.

Dezinfekcija se vrši sistemski i temeljito kako bi svi dijelovi naselja bili obuhvaćeni, tako da su dezinficirane klupe i drugi parkovski mobilijar, zatim ulazi i prilazi stambenim zgradama, apotekama, ambulantama, trgovinskim centrima i prodavnicama.

Tkođer je urađena i dezinfekcija šatora za trijažu pacijenata kod Doma zdravlja “Novi Grad” i Medicine rada na Otoci, te prostora ispred i oko ovih zdravstvenih ustanova.
Urađena je dezinfekcija ulice Adema Buće, glavne naseljske saobraćajnice kojom se odvija javni gradski prijevoz i odvoz smeća do gradske deponije, a u večernjim satima i glavnih naseljskih saobraćajnica u Briješću, Naselju heroja Sokolje i Zabrđu.

Mjere koje se provode na poboljšanju higijensko-epidemiološke situacije na teritoriji općine Novi Grad, u cilju prevencije širenja virusa, bit će nastavljene i u narednim danima, dok traje opasnost od širenja zaraze.

Još jednom apelujemo na sve građane da se, s obzirom na epidemiološku situaciju, pridržavaju svih uputa kriznih štabova, te ukoliko imaju bilo kakve sumnje na oboljenje uzrokovano COVID-om 19, da se jave na broj telefona DZ “Novi Grad” 062 274 217.

              PRESS

NAJNOVIJE

Obilježavanje godišnjice deblokade Dobrinje

Jedinstvena organizacija boraca “Unija veterana Novi Grad Sarajevo” svake godine obilježava 2. septembar kao Dan godišnjice deblokade Dobrinje. Cijele 1992. godine odvijale su se borbe