Close

Civilna zaštita vrši dezinfekciju najfrekventnijih dijelova općine Novi Grad

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Ekipe Službe civilne zaštite Općine Novi Grad Sarajevo od jutros vrše dezinfekciju i pranje najfrekventnijih lokacija na području općine. Ova aktivnost, nastavak je preventivnih mjera koje se kontinuirano provode s ciljem sprečavanja širenje koronavirusa i zaštite zdravlja stanovnika naše općine.

U sklopu ovih aktivnosti, izvršeno je pranje i dezinfekcija saobraćajnica, trgova, šetnica, sportskih i dječijih igrališta, parkovskih i drugih javnih površina na široj teritoriji općine Novi Grad. Dezinfekcija je urađena u A, B i C fazi Alipašinog Polja, Olimpijskom Selu, Mojmilu i na Dobrinji.

Dezinfekcija se vrši sistemski i temeljito kako bi svi dijelovi naselja bili obuhvaćeni, tako da su dezinficirane klupe i drugi parkovski mobilijar, zatim ulazi i prilazi stambenim zgradama, apotekama, ambulantama, trgovinskim centrima i prodavnicama.

Tkođer je urađena i dezinfekcija šatora za trijažu pacijenata kod Doma zdravlja “Novi Grad” i Medicine rada na Otoci, te prostora ispred i oko ovih zdravstvenih ustanova.
Urađena je dezinfekcija ulice Adema Buće, glavne naseljske saobraćajnice kojom se odvija javni gradski prijevoz i odvoz smeća do gradske deponije, a u večernjim satima i glavnih naseljskih saobraćajnica u Briješću, Naselju heroja Sokolje i Zabrđu.

Mjere koje se provode na poboljšanju higijensko-epidemiološke situacije na teritoriji općine Novi Grad, u cilju prevencije širenja virusa, bit će nastavljene i u narednim danima, dok traje opasnost od širenja zaraze.

Još jednom apelujemo na sve građane da se, s obzirom na epidemiološku situaciju, pridržavaju svih uputa kriznih štabova, te ukoliko imaju bilo kakve sumnje na oboljenje uzrokovano COVID-om 19, da se jave na broj telefona DZ “Novi Grad” 062 274 217.

              PRESS

NAJNOVIJE