Close

Delegacija OO SDA Novi Grad odala počast rahmetli Aliji Izetbegović i Safetu Hadžić

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Delegacija OO SDA Novi Grad, položila je cvijeće i proučila Fatihu na Šehidskom mezarju Kovači i na taj način oblilježila 17. godišnjicu smrti Alije Izetbegovića, prvog predsjednika nezavisne Republike Bosne i Hercegovine, jednog od osnivača i prvog predsjednika Stranke demokratske akcije (SDA).

 

Rahmetli predsjednik Alija Izetbegović ostat će upamćen kao jedna od ključnih historijskih figura moderne historije BiH. Osim političkog angažmana bavio se i pisanjem, te je autor većeg broja publicističkih radova, studija i knjiga. Njegova djela su prevođena na nekoliko stranih jezika, a posebno se ističu: “Islam između istoka i zapada”, “Rat i mir u Bosni i Hercegovini”, te “Moj bijeg u slobodu: Bilješke iz zatvora 1983-1988”.

 

 

Delegacija OO SDA Novi Grad proučila je Fatihu i položila cvijeće i na mezar brigadnog generala Armije RBiH, rahmetli Safetu Hadžiću. Rahmetli Safet Hadžić je izgubio život na kapiji preduzeća “Pretis”, prilikom pokušaja da iz kruga tog preduzeća izvuče naoružanje i municiju neophodnu za odbranu Sarajeva. Odlikovan je najvećim ratnim priznanjem “Zlatni ljiljan”.

NAJNOVIJE