Close

INICIJATIVE I VIJEĆNIČKA PITANJA KLUBA VIJEĆNIKA  SDA NOVI GRAD SARAJEVO

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

 

Na 8. sjednici Općinskog vijeća Novi Grad Sarajevo, koja održana 28.10.2021. godine, vijećnici iz Kluba SDA podnijeli  su nekoliko inicijativa i postavili više pitanja.

Između ostalih, podnesena je inicijativa da se na svih pet kružnih tokova, koliko ih ima u Novom Gradu, postave jarboli sa zastavama države Bosne i Hercegovine.  Ovim bi se znatno uljepšali postojeći novogradski kružni tokovi a bila bi skrenuta pažnja svim prolaznicima i drugim građanima koliko vodimo računa o simbolima naše Domovine, koju nosimo u srcu.

Vijećnici SDA su, između ostalih, postavili pitanje – Zašto su obustavljeni radovi na izgradnji kružnog toka u naselju Boljakov Potok, odnosno zašto se stalo sa radovima na izgradnji Devete transferzale. Ovim prekidom radova su produžene agonije učesnika u saobraćaju koji mnogo vremena gube čekajući u automobilskim kolonama. Također, zbog suženja puta na gradilištu kružnog toka umnogome je ugrožena sigurnost i pješaka, a posebno učenika Osnovne škole “Umihana Čuvidina”.  O ovom kapitalnom projektu Općinska organizacija SDA Novi Grad Sarajevo vodi stalnu brigu. Vijećnici iz ovog naselja Ćuprija Hajrudin i Seid Alibegović su u Općinskom vijeću prije 17 godina  pokrenuli inicijativu da se realizira ovaj projekat.  Klub vijećnika SDA Novi Grad Sarajevo će preduzimati sve zakonske mjere da se ovaj projekat završi  što prije.

Također, jedno od vijećničkih pitanja postavljeno na sjednici Općinskog vijeća je – Zašto se kasni  sa popravkom puta  u ulici Numan Paše Čuprilića do broja 57, u Naselju heroja  Sokolje. Naime, ova ulica je asfaltirana prije dvije godine, ali je izvođač radova, iz samo njemu znanih razloga, na raskrsnici puta napravio brijeg koji znatno smanjuje preglednost a time ugrožava i učesnike u saobraćaju. Tada je i općinska administracija evidentirala ovaj propust izvođača radova, ali se na popravku čeka više od dvije godine.

 

 

NAJNOVIJE

Obilježavanje godišnjice deblokade Dobrinje

Jedinstvena organizacija boraca “Unija veterana Novi Grad Sarajevo” svake godine obilježava 2. septembar kao Dan godišnjice deblokade Dobrinje. Cijele 1992. godine odvijale su se borbe