Close

Mjesni odbori SDA u Novom Gradu jači nego ikada

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Sa posebnim zadovoljstvom obavještavamo članove, simpatizere i poštovaoce SDA kao i širu javnost da smo na sjednici Povjereništva OO SDA Novi Grad Sarajevo održanoj danas (29.9.2021. god.) donijeli odluke o imenovanju novih sastava svih 28 mjesnih odbora SDA (forma povjereništva) u Općini.

Potpuno konsolidovani mjesni odbori značajno su osnaženi, broje od 10 do 35 članova, a ukupan broj angažiranih aktivista u novouspostavljenim MO iznosi 513. To predstavlja kvantitativno pojačanje njihove dosadašnje strukture u rasponu od 150 – 300% . U kvalitativnom smislu mjesni odbori doživjeli su takođe pravi preporod. Izrazito je povećan broj visokoobrazovanih kadrova i on je sada iznad 70 %, od kojih je značajan broj i aktivista sa naučnim stepenima magistara i doktora nauka. Uz naglašeno prisustvo velikog broja uglednih pripadnika svih braniteljskih kategorija, članova porodica naših časnih šehida i palih branitelja naše Domovine, dobitnika najviših ratnih priznanja te uz reprezentativne predstavnike iz kategorija mladih i žena (oni skupa čine oko 60% od ukupnog broja), novi sastavi mjesnih odbora SDA u Novom Gradu jači su nego ikada i predstavljaju najstabilniji temelj našeg budućeg uspješnog djelovanja. Oni su bez ikakve dileme i najbolja najava naših novih pobjeda koje će uskoro uslijediti.

Brojnost i kvalitet kadrova koji su ušli u sastave mjesnih odbora SDA te njihova iznimna motiviranost i odanost ideji SDA stvorili su izuzetnu energiju optimizma i pobjedničkog duha, koji se osjećaju na svakom koraku. Treba naglasiti da su činu imenovanja novih mjesnih odbora prethodile intenzivne i temeljite pripremne aktivnosti 8 sektorskih timova iz sastava Povjereništva i brojnih uglednih aktivista i članova SDA na terenu.

Povjereništvo OO SDA Novi Grad Sarajevo na čelu sa Safetom Kešom upućuje najiskreniju zahvalnost i čestitke cijeloj armiji odanih članova i aktivista SDA na terenu. Bez njihove potpune svjesnosti o sudbinskoj važnosti jake SDA za sigurnu budućnost naše zemlje i svih nas u njoj, bez njihove posebne energije i onih ideala koje nam je u amanet ostavio utemeljitelj SDA, Kralj Mudrosti i naš časni lider Alija Izetbegović – osjećaj nepokolebljive uvjerenosti u našu snagu i naše buduće uspjehe ne bi bio ovako snažan!

Povjereništvo OO SDA Novi Grad Sarajevo od ovog trenutka prenosi svoj fokus djelovanja na dovršetak procesa potpune konsolidacije strukture AM SDA i Organizacije žena SDA u Novom Gradu, na čemu su naši mladi i žene već uradili veliki dio posla. Ovim putem se zahvaljujemo i svim našim članovima, simptizerima i sugrađanima koji nam svakodnevno upućuju pisma i poruke pune podrške, svjesni presudne važnosti SDA kako za procese kojima svjedočimo već 30 godina tako i za procese koji slijede u vremenu konačnog raspleta situacije u rovitom regionu Zapadnog Balkana.

 

NAJNOVIJE

Obilježavanje godišnjice deblokade Dobrinje

Jedinstvena organizacija boraca “Unija veterana Novi Grad Sarajevo” svake godine obilježava 2. septembar kao Dan godišnjice deblokade Dobrinje. Cijele 1992. godine odvijale su se borbe

Kratka pamet Stranke za BiH

Predsjednik Stranke za BiH Semir Efendić sinoć je iskritikovao vlast u FBiH zbog odnosa prema projektu Blok 7 TE u Tuzli. Efendić je bez sumnje