Close

Načelnik Semir Efendić obišao radove sa stanovnicima MZ “Buča Potok” i “Dolac”

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Aktuelni načelnik i kandidat SDA za načelnika Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić i nosilac liste za Općinsko vijeće Nezir Hadžić obišli su sa kandidatima i stanovnicima mjesnih zajednica „Buča Potok“ i „Dolac“ radove na sanaciji dijela ulice Adema Buče od broja 225 do broja 235 i proširenju ulaza u dvorište Osnovne škole „Avdo Smailović“.

 

 

Stanovnici ovog naselja iskazali su punu podršku načelniku Efendiću i na ovim lokalnim izborima i kandidatima SDA za Općinsko vijeće Novi Grad, istakavši činjenicu da je ovo naselje preporođeno od dolaska Semira Efendića na čelo ove lokalne zajednice, počev od rekonstrukcije glavne ulice koja je godinama bila u jako lošem stanju, a 2014. godine je temeljito rekonstruisana, kao jedan od prioritetnih projekata izbornog programa „Pokrenimo Novi Grad zajedno“.

 

 

Osim toga, izgrađena je i sportska dvorana „Srce“, te uređen park sa dječijim, košarkaškim i fudbalskim igralištima, a svake godine intenzivno se radilo na izgradnji primarne infrastrukture. Također je istaknut značaj asfaltiranja ovog dijela ulice i proširenja ulaza u dvorište škole, druge po broju učenika u Kantonu Sarajevo.

 

 

Direktor škole Hasim Baždar, predstavnici Vijeća roditelja i nastavno osoblje zahvalili su na podršci koju Općina Novi Grad kontinuirano pruža ovoj obrazovnoj ustanovi s ciljem poboljšanja uslova rada i odvijanja nastavnog procesa. Istakli su značaj proširenja ulaza u školsko dvorište, koje je bilo usko za kretanje motornih vozila i pješaka i nesigurno za učenike škole.

 

 

„Imali smo veliki problem, jer je pristupna staza bila uska, jedno vozilo je moglo proći, a istovremeno su se i djeca kretala prilikom dolaska i odlaska iz škole. Proširenjem ulaza u školsko dvorište dobit će se dvije kolovozne trake, tako da će se vozila moći mimoilaziti, a pješaci će dobiti i stazu”, kazao je Baždar.

 

Načelnik Efendić je kazao da se u proteklom periodu radilo više na izgradnji nove škole na Aneksu i proširivanju kapaciteta škola koje su imale problema sa nedostatkom prostora za odvijanje nastave, kao i izgradnji sportskih sala. Dodao je da će se u budućnosti raditi na uređivanju ovog montažnog školskog objekta gdje je ranije zamijenjena stolarija i urađena termo-fasada. Naveo je da je uz proširenje ulaza i izgradnju parking prostora neophodno školsko dvorište zatvoriti, kako bi se onemogućilo okupljanje osoba sklonih činjenju krivičnih djela iza škole u večernjim satima.

 

NAJNOVIJE