Close

Nova javna rasvjeta: Do kraja februara bit će osvijetljeno oko 100 lokaliteta u Novom Gradu

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Na području općine Novi Grad Sarajevo u toku je rekonstrukcija i izgradnja javne rasvjete. Do kraja januara bit će osvijetljeno 45 lokacija, a do polovine februara još 46 lokacija. Realizacijom ovih projekata više od dvije stotine novih rasvjetnih tijela, koliko će biti postavljeno, osvijetlit će novogradske ulice, pasaže i igrališta.

Trenutno se izvode radovi po programu iz prošle godine, za koje je iz općinskog budžeta izdvojeno oko 170.000 KM, a realiziraju se putem Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo. Radnici firme „SES“ trenutno vrše iskope i postavljanje stubova, prema njihovoj procjeni, stubovi i elektoinstalacije trebali bi biti postavljeni do 15 januara, nakon čega slijedi postavljanje 120 rasvjetnih tijela. Ukoliko vremenske prilike budu zadovoljavajuće, nova javna rasvjeta na 45 lokacija trebala bi biti u funkciji do 25. januara.

Istovremeno je u pripremi i realizacija programa postavljanja nove javne rasvjete iz 2019. godine, kojim je predviđeno postavljanje rasvjete na lokacijama gdje je nije bilo. Za te radove iz budžeta Općine Novi Grad izdvojeno je 150.000 KM, a bit će postavljeno 113 novih sijaličnih tijela. Očekuje se da i ovi radovi počnu u narednih nekoliko dana kako bi sve bilo stavljeno u funkciju do polovine februara.

Nova javna rasvjeta radit će se na Dobrinji, Mojmilu, Saraj Polju, Alipašinom Polju, Otoci, u Švrakinom Selu, Boljakovom i Buća Potoku, Briješću, Naselju heroja Sokolje, Zabrđu, Reljevu i Dobroševićima.

NAJNOVIJE

Obilježavanje godišnjice deblokade Dobrinje

Jedinstvena organizacija boraca “Unija veterana Novi Grad Sarajevo” svake godine obilježava 2. septembar kao Dan godišnjice deblokade Dobrinje. Cijele 1992. godine odvijale su se borbe