Close

Obilazak mezaristana i grobalja i sjećanje na najhrabrije sinove Novog Grada

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Udruženje “Organizacija porodica šehida i poginulih boraca” Općine Novi Grad Sarajevo, organiziralo je tradicionalni obilazak mezaristana i grobalja šehida i poginulih boraca na području općine Novi Grad Sarajevo, koji su u proteklom odbrambeno – oslobodilačkom ratu dali svoje živote za odbranu Novog Grad i jedine nam domovine Bosne i Hercegovine od agresora.

Na svim mezaristanima i grobljima proučena je Fatiha i minutom šutnje odata počast hrabrim braniteljima. Članovi porodica poginulih, njihovi saborci, prijatelji i komšije, u ranim jutarnjima satima okupili su se ispred zgrade Općine Novi Grad, odakle su krenuli u obilazak mezaristana i grobalja na Dobrinji, u Bojniku, Ahatovićima, Boljakovom i Buća Potoku, te mezarja kod ŽIŠ-a. Zajedno sa njima bili su i predstavnici Općine Novi Grad Sarajevo, te boračkih udruženja s područja Novog Grada i Općinskog vijeća Novi Grad. Ovom prilikom položeno je i cvijeće na Centralno spomen – obilježje ispred zgrade Općine Novi Grad Sarajevo, na kojem su ispisana imana svih poginulih branilaca s područja naše općine.

Nakon obilaska mezarja i grobalja, u džamiji u Trebinjskoj ulici u Buća Potoku, upriličeno je učenje tevhida šehidima Novog Grada

NAJNOVIJE