Close

Obilježena 25. godišnjica od pogibije sedam sugrađana u dvorištu škole “Skender Kulenović”

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Delegacije Općinskog odbora i Asocijacije mladih SDA Novi Grad Sarajevo, porodice, rodbina, prijatelji ubijenih sugrađana, predstavnici Savjeta MZ “Dobrinja – D” i civilnih žrtava rata, odali su počast i položili cvijeće na spomen – obilježje žrtvama masakra počinjenog u dvorištu Osnovne škole “Skender Kulenović“ na Dobrinji.

 

 

Prije 25 godina od granate ispaljene sa agresorskih položaja vojske Republike srpske iz Nedžarića, čekajući u redu za vodu, ubijeno je sedam stanovnika Dobrinje, dok ih je dvanaest teže i lakše ranjeno.

 

 

Poginuli su Kenan Čizmić, Rešad Imamović, Izet Kadić, Sulejman Mehmedović, Bahrija Sijerčić, te Nura i Safet Lončar.

 

Na spomen – obilježju žrtvama masakra koji se nalazi u atriju škole ispisana su i imena Denisa Bosankića i Misada Hodžića, učenika ove škole koji su poginuli na Dobrinji tokom agresije na našu zemlju.

 

Nakon 25 veoma tužnih godina prisutni su se prisjetili žrtava i istakli kako je govoriti o njima vrlo važno, ne zbog prošlosti i sadašnjosti, nego zbog budućnosti, a potrebno je stalno govoriti o tome kako se tako gnusan zločin ne bi ponovio, ni ovdje, niti igdje drugdje.

 

U galeriji pogledajte fotografije sa današnjeg obilježavanja

NAJNOVIJE

Obilježavanje godišnjice deblokade Dobrinje

Jedinstvena organizacija boraca “Unija veterana Novi Grad Sarajevo” svake godine obilježava 2. septembar kao Dan godišnjice deblokade Dobrinje. Cijele 1992. godine odvijale su se borbe