Close

Obilježena 25. godišnjica od pogibije sedam sugrađana u dvorištu škole “Skender Kulenović”

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Delegacije Općinskog odbora i Asocijacije mladih SDA Novi Grad Sarajevo, porodice, rodbina, prijatelji ubijenih sugrađana, predstavnici Savjeta MZ “Dobrinja – D” i civilnih žrtava rata, odali su počast i položili cvijeće na spomen – obilježje žrtvama masakra počinjenog u dvorištu Osnovne škole “Skender Kulenović“ na Dobrinji.

 

 

Prije 25 godina od granate ispaljene sa agresorskih položaja vojske Republike srpske iz Nedžarića, čekajući u redu za vodu, ubijeno je sedam stanovnika Dobrinje, dok ih je dvanaest teže i lakše ranjeno.

 

 

Poginuli su Kenan Čizmić, Rešad Imamović, Izet Kadić, Sulejman Mehmedović, Bahrija Sijerčić, te Nura i Safet Lončar.

 

Na spomen – obilježju žrtvama masakra koji se nalazi u atriju škole ispisana su i imena Denisa Bosankića i Misada Hodžića, učenika ove škole koji su poginuli na Dobrinji tokom agresije na našu zemlju.

 

Nakon 25 veoma tužnih godina prisutni su se prisjetili žrtava i istakli kako je govoriti o njima vrlo važno, ne zbog prošlosti i sadašnjosti, nego zbog budućnosti, a potrebno je stalno govoriti o tome kako se tako gnusan zločin ne bi ponovio, ni ovdje, niti igdje drugdje.

 

U galeriji pogledajte fotografije sa današnjeg obilježavanja

NAJNOVIJE