Close

Obnovljeno dječije igralište u C fazi Alipašinog Polja

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Završeni su radovi na rekonstrukciji i izgradnji dječijeg igrališta u C fazi Alipašinog Polja.

 

S obzirom na to da je igralište bilo u lošem stanju, a sprave za igru oštećene i dotrajale, Općina Novi Grad uradila je njegovu obnovu, kako bi mališanima ovog dijela Novog Grada osigurala ugodniji prostor za igru.

 

U sklopu rekonstrukcije, izvršena je zamjena oštećene opreme i podloge novom, ali i popravka pojedinih sadržaja, te osvježenje molersko farbarskim zahvatima. Ovim radovima igralište je dobilo sasvim drugačiji izgled i čini jednu cjelinu uokvirenu panelnom LEGI ogradom. Svaki dio postojeće opreme izdvojen je posebno, u vidu  „ostrva“ uokvirenih ivičnjacima sa zaštitnom gumenom podlogom.

 

Samostojeći tobogan zamijenjen je novim, klackalice, ljuljačke i kula dodatno su učvršćene betonskim temeljima, oštećena drvena konstrukcija također je zamijenjena novom, te je ofarbana eko – bojom. Osim toga, igralište je dopunjeno i novim mobilijarom za djecu manjeg uzrasta, kao što su njihalica, kućica, pješčanik i ljuljačka – gnijezdo.

 

Dok su mjere zabrane okupljanja zbog koronavirusa na snazi, radovi su završeni i igralište je spremno za djecu koja sa velikom željom iščekuju dan kada će ponovo moći uživati u bezbrižnoj igri na otvorenom.

 

NAJNOVIJE