Close

Obnovljeno dječije igralište u C fazi Alipašinog Polja

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Završeni su radovi na rekonstrukciji i izgradnji dječijeg igrališta u C fazi Alipašinog Polja.

 

S obzirom na to da je igralište bilo u lošem stanju, a sprave za igru oštećene i dotrajale, Općina Novi Grad uradila je njegovu obnovu, kako bi mališanima ovog dijela Novog Grada osigurala ugodniji prostor za igru.

 

U sklopu rekonstrukcije, izvršena je zamjena oštećene opreme i podloge novom, ali i popravka pojedinih sadržaja, te osvježenje molersko farbarskim zahvatima. Ovim radovima igralište je dobilo sasvim drugačiji izgled i čini jednu cjelinu uokvirenu panelnom LEGI ogradom. Svaki dio postojeće opreme izdvojen je posebno, u vidu  „ostrva“ uokvirenih ivičnjacima sa zaštitnom gumenom podlogom.

 

Samostojeći tobogan zamijenjen je novim, klackalice, ljuljačke i kula dodatno su učvršćene betonskim temeljima, oštećena drvena konstrukcija također je zamijenjena novom, te je ofarbana eko – bojom. Osim toga, igralište je dopunjeno i novim mobilijarom za djecu manjeg uzrasta, kao što su njihalica, kućica, pješčanik i ljuljačka – gnijezdo.

 

Dok su mjere zabrane okupljanja zbog koronavirusa na snazi, radovi su završeni i igralište je spremno za djecu koja sa velikom željom iščekuju dan kada će ponovo moći uživati u bezbrižnoj igri na otvorenom.

 

NAJNOVIJE

Obilježavanje godišnjice deblokade Dobrinje

Jedinstvena organizacija boraca “Unija veterana Novi Grad Sarajevo” svake godine obilježava 2. septembar kao Dan godišnjice deblokade Dobrinje. Cijele 1992. godine odvijale su se borbe