Close

Obnovljeno osam sportskih igrališta u općini Novi Grad

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Završena je rekonstrukcija i obnova osam sportskih igrališta na području općine Novi Grad, za koje je iz općinskog budžeta izdvojeno oko 150.000 KM.

Radnici KJKP „Rad“ zamijenili su dotrajale ivičnjake, uklonili stare asfaltne plohe, koševe i golove. Nakon što su asfaltirane sportske plohe završeno je i iscrtavanje sportskih terena, postavljeni su koševi i golovi i ostali mobilijar, kao i nove klupe i korpe za otpatke.

Novi koševi postavljeni su na igralištima u ulici Trg Sabora bosanskog, Salke Lagumdžije na Dobrinji dok su na igralištima u ulicama Nerkeza Smailagića u B fazi Alipašinog Polja i Grada Kalgarija na Dobrinji, osim koševa zamijenjeni i golovi.

Na igralištima u ulici Antuna Branka Šimića u Starom Hrasnom i Nurije Pozderca u MZ „Dobrinja C“ postojeći koševi su sanirani, dok su na igralištima, u ulici Bosanskih kraljeva u Švrakinom Selu i Hekim Oglu Ali-paše u mjesnoj zajednici „Ali-pašin Most 1“ sanirane oštećene ograde.

NAJNOVIJE

Obilježavanje godišnjice deblokade Dobrinje

Jedinstvena organizacija boraca “Unija veterana Novi Grad Sarajevo” svake godine obilježava 2. septembar kao Dan godišnjice deblokade Dobrinje. Cijele 1992. godine odvijale su se borbe