Close

Poruka sa skupa na Saraj – Polju: „Za sve što dolazi nastavljamo zajedno sa sadašnjim i budućim načelnikom Semirom Efendićem”

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

“Za sve što dolazi nastavljamo zajedno sa načelnikom Semirom Efendićem”, poruka je poslana sa skupa na kojem su predstavljeni kandidati SDA za načelnika i Općinsko vijeće Novi Grad Sarajevo.

 

Nakon učenja Fatihe rahmetli predsjednicima SDA Aliji Izetbegoviću, Sulejmanu Tihiću i rahmetli Safetu Hadžiću, prvom predsjedniku OO SDA Novi Grad, prisutnima su se obratili kandidat za načelnika Općine Novi Grad mr. Semir Efendić, nosilac liste za Općinsko vijeće Novi Grad Nezir Hadžić i kandidati iz mjesnih zajednica „Alipašino Polje – B faza“  i „Olimpijsko Selo“, Merima Begić i Amel Nikšić.

 

Kandidati za Općinsko vijeće Novi Grad su istakli da im posebnu čast čini što stoje rame uz rame sa sadašnjim i budućim načelnikom Semirom Efendićem i Nezirom Hadžićem koji predvode listu uspješnih, obrazovanih i sposobnih ljudi. Podsjetili su na realizovane projekte načelnika Efendića u toku dva mandata, koji je postavio dobre temelje za razvoj ove lokalne zajednice koja, kazali su, pomjera granice budućnosti.

 

Nezir Hadžić je kazao da je prednost onih koji rade, nad onima koji puno pričaju kao prednost punog mjeseca nad zvijezdama, što je posebno vidljivo u Novom Gradu.

 

„Svjedoci smo današnjih napada putem medija od nekih političkih neistomišljenika koji iza sebe nemaju nikakvu viziju, niti imaju bilo šta značajno urađeno, za razliku od nas koji izlazimo pred vas potpuno transparentno, svjesni onoga što je učinjeno i još svjesniji onoga što namjeravamo uraditi“, rekao je Hadžić.

 

Načelnik Efendić podsjetio je da je prije 8 godina u općini Novi Grad predstavio program „Pokrenimo Novi Grad zajedno“ i  da je taj program postao nešto po čemu je Općina Novi Grad postala prepoznatljiva.

 

„Mislim da je to prvi politički program u BiH, koji je realizovan u tako velikom procentu, da je to postalo primjer ili jedna paradigma kako se u BiH može školski raditi na političkoj sceni. Napraviti program i realizirati taj program. Mi smo taj program predstavili građanima Novog Grad, on se bazirao prije svega na problemima koje smo tada imali, i na potrebi da ih rješavamo, a nakon toga 2016. godine smo imali program „Novi Grad 2020“, jedna vrsta nastavka realizacije projekata iz programa „Pokrenimo Novi Grad zajedno“, kazao je načelnik Efendić.

 

Naveo je i da podrška koju je dobio na izborima 2016. godine kada je pobijedio kao kandidat za načelnika na svim biračkim mjestima u Novom Gradu, sa rekordnim brojem osvojenih glasova, pokazuje da je to jedan dobar metod i način rada.

 

“Mi smo naravno nastavili i ove godine, predložili smo program pod našim sloganom “Nastavljamo zajedno”, on je postao naša odlika, on je sasvim konkretan. Ogroman broj poslovni kapaciteti koji su izgrađeni u općini Novi Grad zahvaljujući našim ulaganjima u infrastrukturu i našem pristupu privrednicima koji je bio korektan, otvorio je više od 5.000 radnih mjesta u ovih 8 godina“, kazao je Efendić i dodao:

 

„Mi smo Novi Grad, mi smo najveća Općina u BiH po broju stanovnika, i kod nas je sve igra velikih brojeva, ali i za tu igru velikih brojeva, mi smo uspjeli našim načinom rada učiniti to i da veliki brojevi dođu kao rezultat onog što mi radimo”, naglasio je načelnik Efendić.

 

Istakao je da ima namjeru nastaviti sa realizacijom projekata, nastaviti biti na usluzi svojim građanima na najbolji mogući način, onako kako oni očekuju, ne razočarati ih i nastojati da Općina Novi Grad bude što bolji dio društva, što bolji dio kantona, ali i naše države BiH.

 

“Ako postoji Općina koja treba da bude avangarda, da bude primjer u 21. vijeku u BiH i Evropi, hajmo se truditi da mi budemo taj primjer, i sve što smo do sada radili, bilo je s tim ciljem, da budemo jedan dobar primjer kako može da se razvija jedna lokalna zajednica, kako bi slijedivši nas i drugi bili bolji”, zaključio je načelnik Efendić.

NAJNOVIJE