Close

Predizborni skup OO SDA Novi Grad u Briješću – Nezir Hadžić: “Mi smo danas lideri u razvoju lokalne zajednice, zahvaljujući načelniku Efendiću”

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Drugo predstavljanje kandidata Općinske organizacije SDA Novi Grad za Lokalne izbore 2020. održano je u Briješću.

 

Prisutnima su se obratili kandidati za Općinsko vijeće iz MZ „Briješće“ Edita Šandal, Sead Junuz i Mirsad Gazibara, nosilac liste Nezir Hadžić i kandidat za načelnika Semir Efendić koji je predstavio i program “Nastavljamo zajedno”.

 

Edita Šandal i Sead Junuz su bili vijećnici OV Novi Grad u mandatnom periodu 2016 – 2020. godine, kazali su da su uvijek bili na usluzi građanima i podsjetili na brojne realizovane projekte u Briješću, od izgradnje kanalizacione mreže i asfaltiranja velikog broja ulica do izgradnje sportskog igrališta , sportske dvorane u školi “Behaudin Selmanović”, izgradnje vodovodne i kanalizacione mreže i sl.

 

„Nadam se da će sa ovog skupa otići poruka i da ćemo zajedno pobijediti na izborima, te da ćemo pobjedu slaviti 16. novembra”, rekla je Edita Šandal.

 

Mirsad Gazibara, poruči je da će u narednom četverogodišnjem mandatnom periodu dati maksimalan doprinos razvoju lokane zajednice na čelu sa načelnikom Semirom Efendićem.

 

Nezir Hadžić, nosilac liste za Općinsko vijeće Novi Grad istakao je da je Novi Grad danas najmnogoljudnija Općina, ali da više nije najzapuštenija.

 

“Naprotiv, mi smo danas lideri u razvoju lokalne zajednice, zahvaljujući upravo onom koga ste vi poslali iz svog naselja. Ja se nadam ako Bog da ćemo mi to u narednom periodu i održati. Ono što vas želim zamoliti je to da pružite podršku, onako kako vi znate, šampionsku podršku našem načelniku Semiru Efendiću, želim vas također zamoliti da listu koju ja predvodim, podržite u punom kapacitetu. Stoga se nadam, ako Bog da, apsolutnoj pobjedi, budite sigurni i upamtite da smo mi dovoljno časni da preuzmemo povjereno i dovoljno hrabri da prezentujemo urađeno”, kazao je Nezir Hadžić.

 

 

Prisutnima se obratio i načelnik Efendić podsjetio je na rezultate Lokalnih izbora 2016. godine kada je dobio jako veliku podršku građana-glasača u općini Novi Grad.

 

“Nešto će mi trajno ostati u sjećanju, ne znam da li će se to nekad ponoviti, ali rezultat iz Briješća, Sokolja i Zabrđa, bio je nevjerovatan, dobio sam više od 90 posto glasova iz tih naselja. Posebno mi je drago da smo još u prošlom mandatu uspjeli riješiti pitanje sportske dvorane u Briješću. Mi smo kao djeca trenirali na hodnicima, igralištu iznad škole, imali rukometni klub, a nismo imali dvoranu. To je trajalo dugo, naš rukometni klub ima historiju iz bivše države, a do 2014. godine nije imao dvoranu“, kazao je načelnik Efendić.

 

U Briješću je izgrađeno i sportsko igralište, asfaltirane su brojne ulice, izgrađena je ambulanta, a uspostavljena je i minibuska linija, koja će u narednom periodu biti uspostavljena i u još jednom dijelu naselja, na zahtjev naših građana.

 

Ove godine riješen je veliki problem izgradnje separatne kanalizacione mreže, problema koji je dugo godina bio adresiran Općini, iako to nije samo nadležnost Općine, krenulo se sa izgradnjom kanalizacione mreže u ulicama Brezanska i Safeta Ahmetspahića, to su jako skupi projekti, a da bi se uopće mogli početi raditi, prethodno je uloženo više od milion KM, da bi se stiglo do pošte u Briješću, mjesta odakle se počelo sa izgradnjom kanalizacione mreže u naselju. Uz to je isprojektovan i objekat mjesne zajednice, koji će se graditi u narednom periodu.

 

 

NAJNOVIJE