Close

Prva radna sjednica OO SDA Novi Grad

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Nakon konstituirajuće sjednice od 12.8.2021. godine, danas je održana i prva radna sjednica na kojoj su radni timovi podnijeli izvještaje sa analizom zatečenog stanja i prijedlogom mjera za djelovanje po svim parametrima i u svim organizacionim strukturama.
Kroz izvještaje su iznesene brojne činjenice koje nesporno govore o velikim dugovanjima i neredu koji nam je ostavilo prethodno rukovodstvo OO SDA NGS i dvojac Huso Ćesir – Semir Efendić. Zlonamjerna i dugotrajna kampanja destrukcije OO SDA Novi Grad od strane navedenog dvojca, a posebno načelnika Semira Efendića koji je izdao SDA i povjerenje građana koji vjeruju Stranci demokratske akcije kuliminirala je istupanjem iz SDA načelnika Semira Efendića.
Svi izvještaji na današnjoj sjednici jednoglasno su prihvaćeni.
Povjereništvo je donijelo niz konkretnih zaključaka i utvrdilo zadatke, nosioce i rokove.
OO SDA Novi Grad Sarajevo kreće u potpunu konsolidaciju stanja. Krajem septembra bit će obilježena godišnjica osnivanja OO SDA NGS sa potpuno konsolidovanom strukturom i organizacijom.

NAJNOVIJE

Obilježavanje godišnjice deblokade Dobrinje

Jedinstvena organizacija boraca “Unija veterana Novi Grad Sarajevo” svake godine obilježava 2. septembar kao Dan godišnjice deblokade Dobrinje. Cijele 1992. godine odvijale su se borbe

Kratka pamet Stranke za BiH

Predsjednik Stranke za BiH Semir Efendić sinoć je iskritikovao vlast u FBiH zbog odnosa prema projektu Blok 7 TE u Tuzli. Efendić je bez sumnje