Close

Prva radna sjednica OO SDA Novi Grad

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Nakon konstituirajuće sjednice od 12.8.2021. godine, danas je održana i prva radna sjednica na kojoj su radni timovi podnijeli izvještaje sa analizom zatečenog stanja i prijedlogom mjera za djelovanje po svim parametrima i u svim organizacionim strukturama.
Kroz izvještaje su iznesene brojne činjenice koje nesporno govore o velikim dugovanjima i neredu koji nam je ostavilo prethodno rukovodstvo OO SDA NGS i dvojac Huso Ćesir – Semir Efendić. Zlonamjerna i dugotrajna kampanja destrukcije OO SDA Novi Grad od strane navedenog dvojca, a posebno načelnika Semira Efendića koji je izdao SDA i povjerenje građana koji vjeruju Stranci demokratske akcije kuliminirala je istupanjem iz SDA načelnika Semira Efendića.
Svi izvještaji na današnjoj sjednici jednoglasno su prihvaćeni.
Povjereništvo je donijelo niz konkretnih zaključaka i utvrdilo zadatke, nosioce i rokove.
OO SDA Novi Grad Sarajevo kreće u potpunu konsolidaciju stanja. Krajem septembra bit će obilježena godišnjica osnivanja OO SDA NGS sa potpuno konsolidovanom strukturom i organizacijom.

NAJNOVIJE

Obilježavanje godišnjice deblokade Dobrinje

Jedinstvena organizacija boraca “Unija veterana Novi Grad Sarajevo” svake godine obilježava 2. septembar kao Dan godišnjice deblokade Dobrinje. Cijele 1992. godine odvijale su se borbe