Close

Radovi na fasadi sportske dvorane uz školu „Umihana Čuvidina“ privode se kraju

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

U naselju Boljakov Potok privode se kraju radovi na fasadi moderne sportske dvorane koja se gradi uz školu „Umihana Čuvidina“.

U sklopu ovog impozantnog objekta izgrađen je dodatni broj učionica, a u njemu će biti smješetno i obdanište kapaciteta za boravak oko 120 djece, ambulanta porodične medicine, podzemne garaže, fitnes centar i drugi prateći sadržaji.

Kako je potvrdila Nejra Tatlić, predstavnica izvođača radova, firme Eko-Teh d.o.o. u toku je montaža sanitarnih elemenata, kao i postavljanje fasade s južne strane objeka, postavljanje ograda na terasama i fina montaža elektroinstalacija.

„Uporedo sa navedenim radovima, počinjemo izgradnju protivpožarnog stepeništa i podopolagačke radove. Završeni su unutrašnji radovi, postavljena bravarija i staklene prizme, kao i grubi fasaderski radovi, a preostalo je još da se uradi istočni dio fasade, i još neki fini radovi“, izjavila je Tatlić.

Radi se o jednom od najznačajnijih kapitalnih projekata Općine Novi Grad, planiranih Programom „Novi Grad 2020“, čijom realizacijom će učenici jedne od najvećih škola u Kantonu Sarajevo dobiti bolje uslove za odvijanje nastavnog procesa, a stanovnici naselja nove sadržaje.

Vrijednost projekta je oko 5,1 milion KM, a finansira ga Općina Novi Grad Sarajevo uz podršku Ministarstva obrazovanja, nauke i mladih KS.

 

NAJNOVIJE

Obilježavanje godišnjice deblokade Dobrinje

Jedinstvena organizacija boraca “Unija veterana Novi Grad Sarajevo” svake godine obilježava 2. septembar kao Dan godišnjice deblokade Dobrinje. Cijele 1992. godine odvijale su se borbe