Close

Riješen problem kanalizacije u ulici Vejsila Čurčića, u toku završni radovi na asfaltiranju ceste

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

U ulici Vejsila Čurčića u naselju Švrakino Selo u toku su završni radovi na asfaltiranju ceste, gdje je u proteklim danima završena izgradnja separatne kanalizacione mreže, čime je riješen dugogodišnji problem mještana ovog dijela naselja.

 

Radi se o izuzetno strmoj ulici u kojoj nije bila riješena odvodnja fekalnih i oborinskih voda, pa su se one slijevale niz ulicu uzrokujući pri tome stanovnicima velike probleme, posebno u ljetnjem i zimskom periodu.

 

Radovima koji su izvedeni u prethodnim danima, a kojima su fekalne i površinske vode prikupljene u kanalizaciju, i stambeni objekti priključeni na novoizgrađeni kanalizacioni sistem, riješeni su dugogodišnji problemi stanovnika ovog područja, a nakon toga pristupilo se i asfaltiranju ceste u punom profilu.

 

Radove koji se izvode u ovoj ulici, sa saradnicima i predstavnicima Savjeta MZ „Švrakino Selo-2“ obišao je općinski načelnik Semir Efendić.

 

Među prisutnima je bio i mještanin ovog dijela naselja Rizo Bolija. Zadovoljan izvedenim radovima, Rizo kaže da se u ovu ulicu doselio 1973. godine, gdje je izgradio kuću, ali ističe da nikada nisu imali riješenu kanalizaciju.

 

„Cesta je zbog curenja fekalija dugo bila oštećena, što nam je otežavalo svakodnevni život. Konačno smo nakon toliko godina dobili i kanalizaciju i lijepo asfaltiranu cestu, pa je i samo naselje ljepše“, naveo je Bolija.

 

Izgradnja separatne kanalizacione mreže u ovom dijelu Švrakinog Sela, nastavak je velikog i skupog projekta koji se radi fazno i u skladu sa finansijskim mogućnostima.

 

NAJNOVIJE

Obilježavanje godišnjice deblokade Dobrinje

Jedinstvena organizacija boraca “Unija veterana Novi Grad Sarajevo” svake godine obilježava 2. septembar kao Dan godišnjice deblokade Dobrinje. Cijele 1992. godine odvijale su se borbe