Close

SAOPĆENJE/REAKCIJA

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

POVJERENIŠTVO OO SDA NOVI GRAD SARAJEVO

Tim za odnose s javnošću

 

Sarajevo, 3.9.2021. godine

 

 

SAOPĆENJE/REAKCIJA

 

Ovim putem Povjereništvo OO SDA Novi Grad Sarajevo želi obavijestiti članove i simpatizere SDA kao i javnost u cjelini da prelasci vijećnika SDA Novog Grada Sarajevo u SBiH nemaju nikakvu ideološku osnovu niti razloge principijelne prirode, nego da pripadaju sferi borbe za lične interese i tiču se radnih mjesta i drugih privilegija koje je prebjeglim vijećnicima ili članovima njihovih porodica dao ili obećao dati načelnik Općine Semir Efendić. Protivzakonito trgujući uticajem, tražio je od njih da napuste SDA i pređu za njim u SBiH. Neki od njih su, nažalost, poklekli. Ovaj načelnik, koji to ni u snu nikada ne bi bio bez snage i podrške SDA, na taj način kupuje, prodaje i izdaje sve što može sa jedinim ciljem da pokuša stabilizirati načelničku fotelju koja mu se počela ljuljati gubitkom većine u Općinskom vijeću.

O konkretnim imenima i prezimenima vijećnika, članova njihovih porodica, uposlenika Općine ili općinskih službi i preduzeća iz ove priče te o krajnje prljavoj Efendićevoj trgovini uticajem već bruji zgrada Općine i to sa ogromnim negodovanjem.

A nama se uz ovaj povod i u ovom trenutku čini interesantnijom logička i principijelna ravan ove teme.

Naime, kada neko poput Semira Efendića i (sa)učesnika sa jučerašnje PRESS-konferencije Stranke za BiH na prethodnim izborima iskoristi sve organizacione, finansijske, ljudske i druge resurse SDA te pod njenom zastavom i u njenom dresu dobije glasove građana koji 30 godina svoje povjerenje poklanjaju isključivo SDA, i kada nakon izbora te glasove doslovno otuđi i “uknjiži” samo na svoje ime i “prenese u novu firmu” – taj se nedostojni čin zove IZDAJOM najgore vrste i bestidnom PREVAROM pomenutih građana.

A kada potom ti isti ljudi sazovu PRESS-konferenciju kako bi se na njoj pohvalili tom svojom mizernom izdajom i brutalnom prevarom te taj potpuno sramotni postupak predstave (zamislite!!) kao trijumf svoje političke i ideološke mudrosti, onda je riječ o pervertiranoj svijesti i to na najbolji način govori o njima samima, o stanju uma i njihovim životnim načelima i principima.

O takvima će narod vrlo brzo kazati svoje mišljenje!! A mi znamo da NAROD ZNA!

Obavještavamo svoje članove i simpatizere da OO SDA Novi Grad Sarajevo intenzivira svoje aktivnosti na konsolidaciji stanja u članstvu i organizacionoj strukturi SDA i da će taj proces uskoro biti završen vrlo uspješno.

Krajem mjeseca, na vrlo dostojanstven način i uz nekoliko stotina novih članova SDA, planiramo obilježiti godišnjicu osnivanja OO SDA Novi Grad Sarajevo.

 

Tim za odnose s javnošću

NAJNOVIJE

Obilježavanje godišnjice deblokade Dobrinje

Jedinstvena organizacija boraca “Unija veterana Novi Grad Sarajevo” svake godine obilježava 2. septembar kao Dan godišnjice deblokade Dobrinje. Cijele 1992. godine odvijale su se borbe