Close

Semir Efendić sa članovima Asocijacije mladih održao panel diskusiju o izbornim programima i realizaciji projekata u Općini Novi Grad Sarajevo od 2012. do 2020. godine

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Asocijacija mladih SDA Novi Grad Sarajevo je dana 06.06.2020. godine u Centru za kulturu Dobrinja – Vila Hadžihalilovića održala panel diskusiju sa načelnikom općine Novi Grad Sarajevo i potpredsjednikom Općinske organizacije Novi Grad Sarajevo Semirom Efendićem. Tema panel diskusije bila je „Izborni programi i realizacija projekata u Općini Novi Grad Sarajevo 2012 – 2020“.

 

Sa članovima AM SDA Novi Grad načelnik je razgovarao o izbornim programima iz 2012. i 2016. i 2018. godine, svim realiziranim projektima do sada, ali i svim projektima koji će se realizirati u budućnosti.

 

Panel diskusija je započeta osvrtom na početke njegovog političkog aktivizma kroz Asocijaciju mladih još od 2001. godine kada je SDA prešla u opoziciju. Nakon 11 godina aktivno provedenih u Općinskoj organizaciji SDA Novi Grad sa 28 godina kandidovan je za načelnika općine.

 

Prvim izborni program koji je predstavljen građanima 2012. godine bio je „Pokrenimo Novi Grad zajedno“. Efendić je istakao da je najveća razlika između svih ostalih političkih partija i SDA Novi Grad u tome što SDA Novi Grad i nakon izbora radi po programu, jer je to obaveza prema građanima koja se mora izvršiti.

 

Predstvljena je i Realizacija projekata 2012-2016. godine, kao i izborni programi “Novi Grad 2020” i “Pokrenimo Sarajevo zajedno” iz 2018. godine kada je načelnik Semir Efendić na Općim izborima bio nosilac liste za Skupštinu Kantona Sarajevo.

 

Nakon predstavljanja programa i njegovih detaljnih pojašnjenja članovi Asocijacije mladih su iskoristili priliku da se uključe u diskusiju i saznaju sve što ih je zanimalo o političkoj sceni ali i poslovima i problemima sa kojima se susreće načelnik općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić.

 

 

NAJNOVIJE

Obilježavanje godišnjice deblokade Dobrinje

Jedinstvena organizacija boraca “Unija veterana Novi Grad Sarajevo” svake godine obilježava 2. septembar kao Dan godišnjice deblokade Dobrinje. Cijele 1992. godine odvijale su se borbe