Close

Završeno vanjsko uređenje DZ Novi Grad – pušten u funkciju novi saobraćajni pristup objektu, parking sa oko 100 mjesta

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Predstavnici Općine Novi Grad, zajedno sa upravom i uposlenicima, obišli su Dom zdravlja „Novi Grad“ na Otoci gdje je pušten u funkciju novi saobraćajni pristup objektu sa glavne saobraćajnice Bulevara Meše Selimovića, zatim prostorije prizemlja objekta i parkinga sa oko 100 parking mjesta.

„Mi smo danas sa upravom i uposlenicima JU Dom zdravlja obišli novootvoreni parking Doma zdravlja Novi Grad i vanjsko uređenje koje smo radili zadnju godinu. Negdje u ovo doba prošle godine Općina Novi Grad je rebalansom budžeta obezbijedila nedostajuća sredstva, nekih 350.000 KM, u sklopu kojeg je završen parking koji danas obilazimo i dijelovi prizemlja, recepcija i sve ono što je potrebno da Dom zdravlja normalno funkcioniše. Zadovoljni smo da se ovaj projekat konačno završio. Otvoren je i ulaz sa glavne saobraćajnice Bulevar Meše Selimovića prema objektu, tako da se može iz dva pravca ulaziti i izlaziti u objekat. Urađen je i značajan broj parking mjesta koji bi trebao predstavljati veliku olakšicu kako uposlenicima, tako i pacijentima“, kazao je načelnik Semir Efendić.

Direktor Doma zdravlja Abel Baltić izrazio je zahvalnost Općini Novi Grad i Općinskom vijeću i svima onima koji su učestvovali u ovom mega projektu.

„Ovo je najveći Dom zdravlja u Bosni i Hercegovini, sa najvećim brojem usluga, a dnevno ga posjeti oko 3.000 pacijenata. Blizu dva miliona usluga godišnje pružimo građanima, a sada sa novim prostorijama imamo i najljepši dom zdravlja u državi, u skladu sa tim potrudit ćemo se da građanima pružimo najbolji servis kao i Općina Novi Grad. Mi i jesmo servis građana i nastojimo da im pružimo što kvalitetniju uslugu“, rekao je direktor Baltić.

NAJNOVIJE

Obilježavanje godišnjice deblokade Dobrinje

Jedinstvena organizacija boraca “Unija veterana Novi Grad Sarajevo” svake godine obilježava 2. septembar kao Dan godišnjice deblokade Dobrinje. Cijele 1992. godine odvijale su se borbe