Close

Žene SDA Novi Grad Sarajevo organizirale interaktivno predavanje na temu “Priprema kandidatkinja u izbornoj kampanji za javni nastup”

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Organizacija Žene SDA Novi Grad Sarajevo sinoć je organizirala interaktivno predavanje na temu “Priprema kandidatkinja u izbornoj kampanji za javni nastup”. Predavač je bila Amra Ibrahimović, diplomirani komunikolog.

 

Javni nastup je svako javno izlaganje ili kazivanje poruke publici. Jedna je od veoma bitnih stepenica na putu uspjeha javnih ličnosti. I zbog toga je potrebno da nastup bude dobar.

 

Javni nastup zahtjeva otvorenost, iskrenost, razumijevanje problema, a ono što dolazi kao rezultat jeste uzajamno poštovanje, podrška i uvažavanje.

 

Kandidatkinjama za Općinsko vijeće su sugerisani elementi dobrog javnog nastupa, napravljena je i razlika između ispravnog i pogrešnog javnog nastupa.

 

Ibrahimović je kandidatkinjama govorila i o načinima komunikacije i nastupa, stilu oblačenja, facijalnim ekspresijama i govoru tijela kao elementima koji doprinose jednom kvalitetnom i dobrom javnom nastupu.

 

Na predavanju su bile prisutne članice Izvršnog odbora organizacije Žene SDA Kantona Sarajevo.

NAJNOVIJE

Obilježavanje godišnjice deblokade Dobrinje

Jedinstvena organizacija boraca “Unija veterana Novi Grad Sarajevo” svake godine obilježava 2. septembar kao Dan godišnjice deblokade Dobrinje. Cijele 1992. godine odvijale su se borbe